Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

24 Май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!

 

23-05-2020

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

Сърдечно Ви поздравявам по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май!

Тази паметна дата е празник на българското слово, което отеква и пренася през вековете славата на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред делото на Солунските братя и отдаваме почит на всички, които пазят нашето културно-историческо наследство и го предават на бъдните поколения.

През хилядолетната ни история писмеността, училището и знанието винаги са били символ и стожер на българската идентичност.

Уважаеми учители,

Днес всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите своите ученици в света на познанието. Нека успехите на им Ви носят лично удовлетворение и радост! Пожелавам Ви все така неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни - да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!

Скъпи ученици,

На този единствен по рода си български празник, Ви пожелавам да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!

Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

Възхищавам се на енергията и всеотдайността, с която творите, съхранявате културните ни ценности и ги предавате на всяко следващо поколение. Като Ви поздравявам с празника, Ви желая все по-големи творчески успехи. Бъдете посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките и ценни богатства на световното духовно и историческо наследство!

Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

НАДЕЖДА КАЗАКОВА

Кмет на община Брацигово;

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик